Receptek

                                                                                                                                     

A GOJI BOGYÓK A TÁPLÁLKOZÁSBAN


Kellemes íze miatt a goji bogyó fogyasztható nyersen vagy aszalva, az aszalt termés gyümölcslé vagy tea formájában, ezen kívül különböző ételek és italok kiegészítőjeként.
Mivel erős tonizáló hatása van, ezért ajánlott reggel fogyasztani, vagy a kora délelőtti órákban, annak érdekében hogy ne zavarja az alvás folyamatát. Az optimalis mennyiség 2-3 kanál naponta. 
Az aszalt bogyókat rizsből készült ételek ízesítésére is használhatjuk, frissítő levesekhez, sertésből, csirkéből és zöldségféléből készült ételekhez, ugyanúgy borok és sörök nemesítéséhez, valamint használhatóak sütemények, fagylaltok, édességek és kenyér ízesítéséhez. Használjuk őket dzsem, lekvár, joghurt készítéséhez, valamint  fűszerként és szószhoz is.
A friss goji bogyókat különböző párolt és sült zöldségfélékből készült ételekhez, húsételehez, tenger gyümölcseihez és süteményekhez használjuk.
GOJI BOGYÓ RECEPTEK

GOJI BOGYÓ AZ IMMUNRENDSZER ERŐSíTÉSÉHEZ

Ez egy nagyon egyszerű recept és mindössze annyit kell tennünk, hogy összekeverjük a goji bogyókat a joghurttal és ehhez hozzáadunk egy kanál zabot vagy más gabonafélét. Ez tökéletes módja a megfázás és az influenza megelőzésének is, amit mindenképpen ajánlunk.
A goji bogyó egy olyan fajta élelmiszer, amely a legtöbb tápanyagot tartalmazza a földön.
A GOJI BOGYÓ  MEGVÉD BENNÜNKET A NAP KÁROS SUGÁRZÁSAITÓL

Készítse el a goji üdítőt a következő hozzávalókból:


  • 2 evőkanál goji bogyó
  • 3 dl víz
  • 1 kanál frissen szedett gyömbér gyökér
  • ½  citrom leve
  •  nyers akác, réti vagy erdei méz ízlés szerint (csak  szükség esetén – nem szükségszerű)

Elkészítés:


A goji bogyót tegyük  vízbe és legalább egy órán át hagyjuk állni. Majd tegyük turmixgépbe , adjuk hozzá a gyömbért és az összes többi hozzávalót , addig turmixoljuk, amíg  nem áll össze egy egységes masszává.  Az így elkészített goji üdítőt pohárba töltjük, jeget és citromszeletet adunk hozzá.Ez az ital remek védelmet nyújt a nap káros hatásai ellen.

LEKVÁR GOJI BOGYÓBOL

Ezt a receptet a Dukanov diéta kínálja az étlapján, ezért mi is nagyon ajánljuk, attól függetlenül, hogy diétázik vagy sem. 

Hozzávalók:

  • 5 kanál goji bogyó
  • víz – csak annyi, hogy ellepje a bogyókat- nem több
  • 1 kanál folyékony édesítőszer ( vagy cukor ízlés szerint)
  • 1 vagy 2 kanál citromlé
  • 2 kiskanál eper vagy más aroma ízlés szerint
Egy kisebb lábasba beletesszük a goji bogyókat, ráöntjük a vizet és lassan főzzük. Hozzáadjuk a citrom levét és az édesítőszert és forrni hagyjuk. Szükség szeint vizet adunk hozzá, nehogy leégjen. Főzéskor a goji bogyó megduzzad és karamellizálódik. Vegye le a tűzről és töltse a lekvárt befőttes üvegbe. Amikor kihűl, tegye hűtőbe, ahol egy hétig tárolható. Egyen belőle 1-2 evőkanállal naponta. Kenyérre is lehet kenni vagy valami hasonlóra.



www.arthur-apartments.com  

Nema komentara:

Objavi komentar