A GOJI BOGYÓK A TÁPLÁLKOZÁSBAN
Kellemes íze miatt a goji bogyó fogyasztható
nyersen vagy aszalva, az aszalt termés gyümölcslé vagy tea formájában, ezen
kívül különböző ételek és italok kiegészítőjeként.
Mivel erős tonizáló hatása van, ezért ajánlott
reggel fogyasztani, vagy a kora délelőtti órákban, annak érdekében hogy ne
zavarja az alvás folyamatát. Az optimalis mennyiség 2-3 kanál naponta.
Az aszalt bogyókat rizsből készült ételek
ízesítésére is használhatjuk, frissítő levesekhez, sertésből, csirkéből és
zöldségféléből készült ételekhez, ugyanúgy borok és sörök nemesítéséhez,
valamint használhatóak sütemények, fagylaltok, édességek és kenyér
ízesítéséhez. Használjuk őket dzsem, lekvár, joghurt készítéséhez, valamint fűszerként és szószhoz is.
A friss goji bogyókat különböző párolt és sült
zöldségfélékből készült ételekhez, húsételehez, tenger gyümölcseihez és
süteményekhez használjuk.
GOJI
BOGYÓ RECEPTEK
GOJI BOGYÓ AZ IMMUNRENDSZER ERŐSíTÉSÉHEZ
Ez egy nagyon egyszerű recept és mindössze
annyit kell tennünk, hogy összekeverjük a goji bogyókat a joghurttal és ehhez
hozzáadunk egy kanál zabot vagy más gabonafélét. Ez tökéletes módja a megfázás
és az influenza megelőzésének is, amit mindenképpen ajánlunk.
A goji bogyó egy olyan fajta élelmiszer, amely
a legtöbb tápanyagot tartalmazza a földön.
A GOJI BOGYÓ
MEGVÉD BENNÜNKET A NAP KÁROS SUGÁRZÁSAITÓL
Készítse el a goji üdítőt a következő hozzávalókból:
- 2 evőkanál goji bogyó
- 3 dl víz
- 1 kanál frissen szedett gyömbér gyökér
- ½ citrom leve
- nyers akác, réti vagy erdei méz ízlés szerint (csak szükség esetén – nem szükségszerű)
Elkészítés:
A goji bogyót tegyük vízbe és legalább egy órán át hagyjuk állni.
Majd tegyük turmixgépbe , adjuk hozzá a
gyömbért és az összes többi hozzávalót , addig turmixoljuk, amíg nem áll össze egy egységes masszává. Az így elkészített goji üdítőt pohárba
töltjük, jeget és citromszeletet adunk hozzá.Ez az ital remek védelmet nyújt a
nap káros hatásai ellen.
LEKVÁR GOJI BOGYÓBOL
Ezt a receptet a Dukanov diéta kínálja az
étlapján, ezért mi is nagyon ajánljuk, attól függetlenül, hogy diétázik vagy
sem.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 5 kanál goji bogyó
- víz – csak annyi, hogy ellepje a bogyókat- nem több
- 1 kanál folyékony édesítőszer ( vagy cukor ízlés szerint)
- 1 vagy 2 kanál citromlé
- 2 kiskanál eper vagy más aroma ízlés szerint
Egy kisebb lábasba beletesszük a goji
bogyókat, ráöntjük a vizet és lassan főzzük. Hozzáadjuk a citrom levét és az
édesítőszert és forrni hagyjuk. Szükség szeint vizet adunk hozzá, nehogy
leégjen. Főzéskor a goji bogyó megduzzad és karamellizálódik. Vegye le a tűzről
és töltse a lekvárt befőttes üvegbe. Amikor kihűl, tegye hűtőbe, ahol egy hétig
tárolható. Egyen belőle 1-2 evőkanállal naponta. Kenyérre is lehet kenni vagy
valami hasonlóra.
Nema komentara:
Objavi komentar